online winkel - historie - contact - cheese house design - home
Historie

no ober's diervoeders

Sinds 1996 ben ik op internet actief, onder andere als chatter op het chatnetwerk van Undernet. Daar heb ik de eerste jaren de nickname de_ober gehad, tot ik het zo druk kreeg met allerlei dingen aan mensen geven etc. Hierdoor kreeg ik veel te weinig tijd, dus heb ik mijn nickname rond 1998 veranderd in no_ober. Vanaf dat moment had ik weer veel meer tijd voor andere dingen.
Later heb ik het domain no-ober.net geregistreerd in eerste instantie als verwijzing naar mijn nickname en begin 2003 besloten om onder mijn nickname een handel in diervoer te beginnen.

Cheese House Design

In de tijd dat ik veel online kwam was het voor de meeste mensen niet mogelijk om zelf domainnamen aan te vragen, daarnaast waren er heel veel gratis alternatieven. De meeste in de vorm van een soort digital stad/regio idee. Mijn eerste homepage heb ik ooit neergezet op de digitale stad (DDS), de titel van die site was "karel's city house". Later zijn er daar nog een aantal bijgekomen, waarbij het middelste deel verwees naar de aanbieder van de ruimte. Een van de plaatsen waar ik een moppensite ben begonnen was bij de digitale regio alkmaar (dra), omdat ik aan kaas dacht bij Alkmaar. Is dus de naam "karel's cheese house" onstaan, onder deze naam heb ik al jaren een van de grootste moppensite op het internet (www.cheese-house.net).
Voor het (web)design bedrijf, was het dus niet zo moeilijk om tot de naam Cheese House Design te komen.

� 2001 - 2014 no ober's diervoeders
Ontwerp: Cheese House Design, the Netherlands